Logga in

Svårt att slutföra avtal när ingen är på jobbet?

Svårt att sluta avtal när ingen är på jobbet

Corona-pandemin har tagit fart igen. Just nu finns inget slut i sikte. Det är många som inte kan gå tillbaka till jobbet utan följer FHMs rekommendationer och jobbar hemifrån. Dessutom finns det mycket som tyder på att hemma-arbete är här för att stanna även när pandemin tar slut. Enligt Sifos undersökning för MSB tror mer än en fjärdedel av Sveriges befolkning att de kommer att arbeta mer eller mycket mer hemma även efter att pandemin klingat av. Så vad behöver företagen göra för att anpassa sig till det nya normala? Det viktigaste är förstås att möjliggöra att verksamheten rullar på och att affärerna kan fortsätta komma in.

Många företag och många säljare vittnar om att det är svårt att få avslut när man inte träffas. Mail tappas bort och glöms bort. Andra saker prioriteras. De två största utmaningarna är att få svar på offerter och att nå avslut. Men det kan också vara missförstånd om vad som är beställt och när. Den nya verkligheten med nästan uteslutande digitala möten är svårare att hantera när det gäller överenskommelser, beslut och nya processer. Och det är svårare att komma i efterhand med skrivna avtal, korrigeringar och underskrifter.

Enligt Gartner, ett amerikanskt forskningsinstitut, tycker mer än hälften av alla kunder att det är köpupplevelse (och därigenom säljupplevelsen) som avgör om ett köp är bra och om kunden vill fortsätta vara kund. Och när vi nu, i nästan varje bransch, går mot en prenumerations-ekonomi, är det viktigare än någonsin med kundlojalitet. Och köpupplevelse handlar till mångt och mycket om att vara nöjd och att vara överens. Det bästa affärerna är förstås när både kund och säljare är nöjda.

Ett av de viktigaste instrumenten för kundnöjdhet är att man är överens om vad som har beställts, när det ska levereras, och vad det kommer att kosta. Det låter enkelt, men alla som driver företag vet hur svårt det kan vara. Man tror att något ingår, man missförstår varandra och man glömmer bort vad som beslutades. Den bästa garantin är att ha ett påskrivet avtal, en orderbekräftelse, eller en skriven överenskommelse. Med QNOVA eAvtal och QNOVA eSignering är det enkelt att hålla koll på avtal, ordrar, överenskommelser och leveransvillkor. Man får påminnelser om när det är dags att förnya avtal eller lägga nya ordrar och komma med nya offerter.

Men, alla företag kanske inte är redo, eller fullt ut inser fördelen av digital dokumenthantering. Så, för att underlätta för företag att snabba på den digitala processen och prova på hur smidigt det är med digitala signaturer har QNOVA tagit fram en gratis eSignerings-tjänst, QNOVA friSignering™. Där kan du prova hur smidigt det är med digital signering och få en underskrift direkt av din kund eller partner i sittande möte. Det kostar ingenting. Och signaturen är givetvis juridiskt bindande, på samma sätt som det är i en betaltjänst eller om någon skriver på ett fysiskt papper.

Vill du ha gratis avtalsmallar?

Fyll i formuläret nedan så skickar vi alla avtalsmallar vi tagit fram.

ikon-paminnelser

Påminnelser

Ställ in egna automatiska påminnelser efter behov.

Du kan välja att få påminnelser på specifika datum eller återkommande varje månad, kvartal eller år. QNOVA ser till att du inte missar någon viktig deadline. Du kan också få påminnelser om avtal som ska signeras, eller ännu inte blivit signerade.

ikon-hantera-behorighet

Hantera behörigheter

Du kan själv hantera behörigheterna på grupp eller individnivå med vårt smarta administrationsverktyg.

Bestäm vem som ska få skapa avtal, redigera, radera och titta på avtalen. Skapa korrekt tillgänglighet till
samtliga avtal.

ikon-sakerhet

Extra hög säkerhet

QNOVA använder sig uteslutande av svenska leverantörer. Ingen information eller data från våra kunder lämnar
landets gränser.

QNOVA är svenskutvecklat och erhåller support i egen regi. Bland annat har QNOVA genomgått ett OWASP Top 10 utan anmärkning.

ikon-esignering

eSignering

Skapa avtal utifrån en mall eller PDF. Få kontroll på signeringsflödet, vem som har öppnat, signerat eller
returnerat. QNOVA eSignering är juridiskt godkänd och sker alltid med två-faktorsverifiering enligt eIDAS.

Användaren kan styra signeringsordning. Varje signerare kan signera med svenskt BankID, SMS-kod eller med
digital underskrift. Det skickas alltid ut meddelande när signeringen är klar till samtliga parter.

ikon-hantera-behorighet

Smarta avtal

Med avtalshantering från QNOVA kan du styra vem som har behörighet att se vilket avtal. Behörigheterna hanteras med vårt smarta administrationsverktyg.

När ett dokument ska signeras skickar du enkelt ett sms med kod.

ikon-automationer

BankID

Dina avtal kan säkert och enkelt skrivas under med hjälp av BankID.

Det skickas alltid ut meddelande till samtliga parter när signeringen är klar.

ikoner-qnova-smarta-falt

Smarta fält

Skapa värde med smarta fält. Lägg in den avtalsinformation som du behöver.

Gör dina egna uträkningar eller använd listor med förbestämda värden för att enkelt söka fram eller filtrera på
rätt information.

ikoner-qnova-dash

Överblick

Dashboard som sammanfattar allt det viktiga kring avtalen. Struktur efter avtalstyp och definierat med era egna
kategorier.

Användaren kan enkelt hitta avtalen, se aktuell status och snabbhantera avtalen. Samtidigt som du kan söka
efter avtal.